Maaltijdsalade aardappel, groene groente en Hollandse garnalen

Vis

Maaltijdsalade aardappel, groene groente en Hollandse garnalen

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Met romige mayo-citroendressing

Nodig

1 kilo kruimige aardappelen (ongeschild)
350 gram groene asperges
350 gram sperziebonen of haricots verts
100 gram romainesla
Een bosje verse peterselie (15 gram)
Een bosje verse basilicum (15 gram)
4 (scharrel) eieren
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 citroen
150 gram Hollandse garnalen
Peper en zout
 

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van ca 1 a 1,5 cm. Kook ze in ongeveer 10 minuten gaar en laat ze daarna afkoelen. Was en dop de sperziebonen of haricots verts en snijd ze in stukjes van ongeveer een centimeter. Was de asperges, snijd 2 centimeter van de uiteinden en snijd de asperges daarna in stukken van 1 a 1,5 centimeter. Breng een pan met ruim water en de sperziebonen aan de kook, als de sperziebonen 2 minuten hebben gekookt, de asperges erbij doen en nog ongeveer 1,5 minuten meekoken. Even checken of de groente beetgaar is, daarna in vergiet doen en afspoelen met koud water. Snijd de romainesla en de verse basilicum en peterselie in fijne reepjes en spoel goed af. Kook de eieren hard. Maak citroenrasp door het buitenste laagje van de citroen af te schaven met een rasp (let op: alleen het gele gedeelde afraspen, het witte deel eronder smaakt namelijk erg bitter). Doe de mayonaise, de olie en de citroenrasp in een schaaltje en knijp het sap van de citroen erbij uit. Roer alles goed door elkaar en doe daarna het mengsel door de afgekoelde aardappelen. Doe daarna alle groente en kruiden erdoor en zout en peper naar smaak. Verdeel de aardappelsalade over de borden en serveer met de garnalen en een eitje.
 

Cookies Contact en afspraak