Low carb frites met kipsaté en saus

(voor 4 personen)

Door: Ismene Montnor

Minder koolhydraten eten en toch snacken

Nodig

saté
400 gram kipfilet
½ tl gemberpoeder
½ lepel laos
½ lepel djintan
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel zonnebloemolie
pindasaus
½ potje pindakaas
½ citroen
¼ eetlepel gemberpoeder
½ eetlepel sambal oelek (of als je pikant lekker vindt een stukje peper bij madam jeanet gesnipperd)
½ eetlepel ketjap manis
frites
1 grote knolderij van ca 600 gram”
1 eetlepel zonnebloemolie
zout en peper
1 vel bakpapier

Bereiding

Snij de kip in blokjes. Meng de sojasaus met de gemberpoeder, de laos en de djintan 2 eetlepels water. Meng dit door de kip en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Meng de pindakaas met het sap van een halve citroen en voeg een spoel het potje van de pindakaas. Vul ¼ potje met water en voeg dit toe aan de pindasaus. Voeg de sambal en de gemberpoeder en de ketjap manis toe. Schil de knolselderij en snij er frietjes van.  Kruid de frietjes met zout en peper. Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Vet ze eventueel in met de olie(gebruik evt een kwastje). Verwarm de over op 200 graden. Doe de patatjes in de oven. Het duurt ongeveer 30 min. Begin na 15 min met het grillen van de sate. Je kan het eerst op stokjes doen. Je kan ze op grilplaat leggen of barbecueën. 

  • ​Bereidingstijd: 45 min (tijd om te marineren: 1 uur extra)
  • 9 gram koolhydraten/ per portie friet van 100 gram

Cookies Contact en afspraak