Low carb chocolademelk met slagroom

(voor 2 porties)

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Deze home-made low carb choco bevat 10 x minder suiker!

Nodig

500 ml (ongezoete) amadel-, haver-, kokos-, (barista)soja-, volle melk
1 theelepel of meer (naar smaak) vanille 
1 à 2 kaneel stokjes 
4 à 5 eetlepels raw cacaopoeder 
Snufje zout
Eventueel zoetstof naar smaak
Verse slagroom
Snufje kaneel
(pure) cacao nibs

Bereiding

Verhit de (ongezoete amandel) melk met de vanille, kaneelstokjes en een snufje zout in een pannetje met dikke bodem.
Neem halverwege enkele eetlepels warme melk en meng dat met de cacaopoeder. Voeg het mengsel toe aan de hete melk en klop even met een garde. Proef en breng het evt. op smaak met zoetstof naar keuze. Verdeel de chocolademelk over twee bekers en bedek met een laagje slagroom (2 eetlepels p.p.) en een snufje kaneel en/ of cacaonibs naar smaak.


Voedingswaarde

  • 3,5 gram koolhydraten (in plaats van de 35 gram die chocomel en slagroom uit pak/ spuitbus bevat)
  • 190 calorieen (in plaats van 215)
  • (berekend op basis van de variant met sojamelk)

Cookies Contact en afspraak