Low carb broccoli-pizza

(1 grote pizza voor 2 personen)

Door: Eline Bijlsma, diëtist Amsterdam

Een bom van smaken! En kan ook glutenvrij.

Nodig

450 gram broccoli (diepvries)
100 gram volkoren bloem (voor een glutenvrije variant: rijstmeel)
2 eieren
50 gram parmezaanse kaas
zout, peper en italiaanse kruiden

Topping(s)
tomatensaus (makkelijk zelf te maken met: tomatenpassata, oregano, zout en peper, basillicum)
6 champignons
½ paprika
40 gram 30+ kaas, geraspt
pesto
basillicum
8 groene of zwarte olijven
100 gram vegetarische spekjes

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
2. Verwarm ondertussen de bevroren broccoli in de magnetron totdat deze volledig ontdooit is. Gooi het kook/groentevocht dat vrijkomt tijdens het opwarmen niet weg.
3. Pureer de broccoli met een blender.
4. Voeg vervolgens de bloem, eieren, parmezaanse kaas, zout, peper en italiaanse kruiden toe aan de 'broccolipuree' en meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat er een deeg ontstaat.
5. Rol het deeg uit tot de gewenste vorm en behoud een dikte van ongeveer 1 cm. Leg het pizzadeeg in de gewenste vorm in de oven en laat ongeveer 10 minuten bakken in de oven op 200 graden Celcius.
6. Haal de pizza uit de oven, bedek met je favoriete toppings en bak nog eens 10 minuten in de oven. 

Dat was het! Makkelijk he? wink
Geniet van je broccoli pizza! 

 

Cookies Contact en afspraak