Low carb puree met knoflook en bieslook

Minder koolhydraten

Low carb puree met knoflook en bieslook

(voor 4 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Lekker koolhydraatarm alternatief voor aardappelpuree

Nodig

1 grote bloemkool
een snufje zout (1/2 theelepel)
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels (plantaardige) room 
een bosje bieslook (ca 10 gram)
eventueel zwarte peper

 

Bereiding

Snijd/ trek de bloemkool in kleine roosjes en spoel goed af in een vergiet. Breng een ruime pan water aan de kook en blacheer daarin de bloekoolroosjes zo'n 4 minuten. Giet ze af en doe terug in de pan. Schil en snijd de tenen knoflook fijn, verhit een klein koekenpannetje en bak de knoflookstukjes een paar minuten, tot ze aangebakken (en een beetje bruin) zijn. Was - en snijd de bieslook fijn. Stamp of pureer de geblancheerde bloemkool. Roer de room, de knoflook + olie en de bieslook erdoorheen. Maar af met lekker wat zwarte peper (als je van wat pit houdt). Klaar is je koolhydraatarme puree!


Tips

  • Deze puree is een koolhydraatarm alternatief voor aardappelpuree, je kunt hem ook uitstekend te gebruiken als koolhydraatarme basis voor een stamppot.
  • Je kunt naar hartelust andere kruiden toevoegen.


Voedingswaarde per portie

  • 8 gram koolhydraten
  • 145 calorieen
  • 5,5 gram vezels
  • 5 gram eiwit


 

Cookies Contact en afspraak