Low carb pokébowl met zalm en tonijn

(voor 4 personen)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Maar 22 gram koolhydraten per portie. Check het recept voor de volledige voedingswaarde

Nodig

200 gram verse tonijn 
200 gram verse zalm 
4 eetlepels sojasaus 
Een halve citroen 
Een theelepel wasabi
200 gram ijsbergsla
2 eetlepels sesamolie 
1 mango 
1 avocado
200 gram edamame bonen 
Een halve wortel 
Een halve komkommer 
80 gram mais 
2 handjes tauge 
2 theelepels getoaste zwarte sesamzaad
2 theelepels getoaste witte sesamzaad 

Dressing
4 eetlepels mayonaise 
2 theelepels Sriracha saus 
Een halve citroen 

 

Bereiding

Snij de tonijn en zalm in kleine blokjes. Pak twee kommetjes, in een kom doe je de tonijn en in de andere kom de zalm. Marineer de vis met 2 eetlepels sojasaus, een halve theelepel wasabi en een paar druppels citroensap. Voeg de witte sesamzaadjes op de tonijn en de zwarte sesamzaadjes op de zalm. Was de ijsbergsla, snij ze in repen en doe ze in een kom. Voeg sesamolie eraan toe en meng de sla. Verdeel de sla op vier borden/lage kommen. Rasp de wortel in dunne slierten, snij de komkommer in dunne lange reepjes, de avocado in repen en de mango in blokjes zoals op de afbeelding te zien is. Versier de bowl met de toppings.

Toppings per bowl
50 gram gemarineerde tonijn
50 gram gemarineerde zalm
Een kwart mango (10 blokjes)
Een kwart avocado (ongeveer 4 dunne reepjes)
50 gram edamame bonen
Een eetlepel geraspte wortel
5 dunne plakjes komkommer
Een eetlepel mais 
Een eetlepel tauge 

Dressing
Doe de mayonaise en Sriracha saus in een klein kommetje en pers de citroen uit. Meng alles goed samen met een lepel en verdeel de saus over vier porties. Houd je van pittig? Doe er extra Sriracha saus bij. 


Voedingswaarde per portie

  • 584 calorieen
  • 36 gram eiwit
  • 38 gram vet 
  • 22 gram koolhydraten
  • 7 gram vezels

Cookies Contact en afspraak