Low carb maaltijdsalade tonijn

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij

Keto!

Nodig

2 blikjes tonijn op oliebasis
1 eetlepel ketjap
Een halve krop ijsbergsla
3 tomaten
100 gram mais (uit blik)
2 eieren
8-10 olijven
dressing
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels yoghurt
3 takjes dille (vers)
een theelepel knoflookpoeder 


 

Bereiding

Open de blikjes tonijn en laat de meeste olie eruit lopen. Verhit een kleine koekenpan en bak de tonijn en bak ca 2 minuten, roer/ prak de ketjap er goed doorheen. Zet apart en laat afkoelen. Kook de eieren hard (6 minuten), laat schrikken, pel en laat afkoelen. Snijd de ijsbergsla fijn, spoel goed af in een vergiet en laat goed uitlekken. Leg de gesneden sla evt op een schone theedoek om overtollig vocht verder kwijt te raken. Was en snijd de tomaten in dunne plakken. Snijd de dille fijn. Maak de dressing door de mayonaise, yoghurt, dille en knoflookpoeder door elkaar te mengen. Vermeng de ijsbergsla met de mais. Maak de salade op op een groot bord; een kring plakjes tomaat, daarop de ijsbergsla/ mais. Daarop de eieren, de olijven en de dressing.

Cookies Contact en afspraak