Low carb courgette-bruchetta

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

Low carb en helemaal plantaardig

Nodig

1 courgette
1 eetlepel milde olijfolie
3 (tros)tomaten
7,5 gram verse basilicum
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel kruidenboterkruiden (gedroogde peterselie, kervel, bieslook, knoflook, selderie, peper)
Snuf peper


Bereiding

Snijd de courgette in schuine plakken van ongeveer 1 centimeter. Neem een grillpan of tostijzer. Besmeer de courgetteplakken met 1 eetlepel milde olijfolie en grill ze 1 minuut per kant. Snijd de tomaten in kleine blokjes van ongeveer een halve centimer en laat uitlekken in een zeef. Snijd de basilicum fijn en meng met de tomaten, de extra vierge olijfolie en de kruidenboterkruiden en een snuf peper. Beleg de gegrilde courgette met het tomaatmengsel en bon apetit!

Cookies Contact en afspraak