Low carb chiazaadpudding

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg

Een heerlijk begin van je dag

Nodig

150 ml yoghurt naar keuze 
20 gr chiazaad
Scheutje vanille extract
1 eetlepel cacaopoeder
Eventueel zoetstof: 1 tl stevia = 0 gram koolhydraten of 1 tl honing = 4 gram koolhydraten
Klein handje amandelen (15 gram)

Bereiding

Mix in een schaaltje de yoghurt, chiazaadjes, vanille, cacaopoeder en eventueel de zoetstof met een garde door elkaar. Laat het mengsel 10 minuten staan met af en toe doorroeren. Daarna zet je het schaaltje afgedekt in de koelkast om stijf te worden gedurende de nacht, of tenminste voor 4 uur. Haal de chiapudding uit de koelkast. Hak de amandelen fijn en verdeel over de chiapudding. Je kunt nog andere toppings naar smaak toevoegen, zoals gesmolten (pure) chocolade, notenmix of kokossnippers. 


Tip

  • Maak meerdere porties tegelijkertijd. Je kunt de chiapudding tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

Cookies Contact en afspraak