Loempia rolletjes met kip en groente

Vlees

Loempia rolletjes met kip en groente

Voor 8 loempia rolletjes (borrelhapje/ voorgerecht)

Door: Anousha Fortuin-Barlag, diëtist Amsterdam, diëtist Abcoude, diëtist Leiden, diëtist Utrecht

Nodig

FODMaP beperkt, glutenvrij, lactose en melk vrij

8 rijstvellen voor loempia’s 
50 gram mihoen
150 g kippendij of kipfilet
50 gram lente ui (volg je het FODMaPdieet? Gebruik dan alleen het groene deel) 
75 gram taugé
1 winter wortel
Een hand verse koriander
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels soja saus (let op het merk als je geen gluten/ tarwe eet)
2 eetlepels sesam olie 
Zout en peper naar smaak
Optioneel
2 eetlepels chili olie
Een beetje geraspte gember naar smaak.
Voor de saus
3 eetlepels soja saus
3 eetlepels sesam saus
3 theelepels limoensap

Bereiding

Doe de mihoen in een pan of kom, voeg hier kokend water overheen en laat dit 8 minuten weken totdat het gaar is. Snij ondertussen de kip, lente ui en wortel in kleine blokjes. Verhit de sesamolie in een pan. Voeg de gesneden ingrediënten erbij en bak deze totdat ze gaar zijn. Doe het vuur uit en voeg de taugé, koriander, limoen, zout, peper, soja saus en de uitgelekte mihoen erbij en hussel dit goed door elkaar. Week een rijstvel (één voor één) zoals omschreven op de verpakking. Neem één of meerdere eetlepels (afhankelijk hoe dik je het loempia wilt hebben) van het mengel, leg dit op een rijstvel en vouw tot een loempia. Deze rijstloempia die je zo op. (hoeft niet gebakken te worden).

Voor de saus 
Voeg de soja- en sesam saus in een kommetje. Voeg het limoen sap erbij. Vlak voor het opdienen roer je alles goed door elkaar totdat er één geheel ontstaat. 

Cookies Contact en afspraak