​Linzensalade met zoete aardappel en blauwe kaas.

Vegetarisch

​Linzensalade met zoete aardappel en blauwe kaas.

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Een bord vol kleur (en smaak)!

Nodig

1 rode ui
80 gram gemengde sla
100 gram blauwe kaas / feta
200 gram linzen
200 gram (2/3) courgette
500 gram zoete aardappel
garnering
Balsamicostroop
Pompoenpitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de (ongeschilde) zoete aardappel in blokjes en spreid uit over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zet in de voorverwarmde oven voor ca. 15 minuten. Draai na 15 minuten de zoete aardappel om en zet vervolgens terug de oven in voor nog eens 15 minuten. Snijd intussen de courgette in gewenste grootte en gril deze in een gril pan. Laat de linzen uitlekken (niet wassen) en vermeng vervolgens met de sla en rode ui. Verkruimel hierboven de kaas.
Haal intussen de zoete aardappel uit de oven en voeg, net als de courgette, toe aan de salade. Als garnering voeg balsamicostroop en pompoenpitten naar wens toe.
 
 

Cookies Contact en afspraak