Linzenchili

Vegetarisch

Linzenchili

Voor 3 personen

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Precies de juiste smaak.

Nodig

1 rode ui
3 tenen knoflook
1 paprika
1 rode peper
2 grote tomaten (200 gram)
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gedroogde koriander
½ theelepel komijn(zaad)
½ theelepel gemberpoeder
chili naar smaak
1-2 laurierblaadjes
1 eetlepel tomatenpuree
150 gram gedroogde rode linzen
1 bouillonblokje
350 ml water
100 gram mais
2 eetlepels crème fraiche
een paar takjes verse koriander

Bereiding

Schil en snijd de ui in dunne ringen en schil en snijd de knoflook in kleine stukjes. Was de paprika en de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes (de zaden in de peper kan je laten zitten als je van pittig houdt). Was en snijd de tomaten in kleine stukjes. Spoel de linzen in een zeef tot ze niet meer schuimen. Doe de kruiden bij elkaar in een klein schaaltje zodat je deze straks makkelijk en snel kunt toevoegen. Verhit een koeken/ hapjespan en doe hierin de olijfolie. Bak de ui en knoflook enkele minuten, doe kruiden erbij en bak even mee. Doe vervolgens de rode peper, paprika en tomaten erbij en bak even mee. Doe nu het water, het bouillonblokje en de linzen erbij. Laat op een laag vuurtje ongeveer 20 minuten pruttelen tot de linzen gaar zijn. Doe nu de mais en de crème fraîche erbij. Even roeren (laurierblaadjes verwijderen) en als laatste de verse koriander toevoegen. Serveer met rijst of in een tortilla. Lekker met ijsbergsla en avocado.

Cookies Contact en afspraak