Linzenburgers (vega)

Voor 8 burgers

Door: Mara Looij

Nodig

Een blikje linzen (265 gram)
200 gram gekookte zilvervliesrijst of quinoa
200 gram (volkoren)meel naar keuze
1,5 eetlepel tomatenpuree
2 teentjes knoflook
een ei (optioneel)
1 kleine ui
3 eetlepels gehakte koriander
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 bouillonblokje
zout naar smaak
olie om in te bakken

Bereiding

Kook de rijst gaar. Spoel de linzen schoon in een vergiet en laat uitlekken. Schil en snipper de ui en de knoflook. Snijd de koriander. Doe alle ingredienten bij elkaar in een kom en roer deze goed door elkaar. Kneed vervolgens. Het geheel blijft wat plakkerig, dat is normaal. Maak er burgertjes of balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgens in 10 a 15 minuten onder af te toe draaien bruin en knapperig. Lekker op een broodje of in plaats van vlees bij de warme maaltijd!

Cookies Contact en afspraak