Linzen-pompoensoep

(voor 2 porties)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Een kommetje vol gezondheid 

Nodig

1 eetlepel olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 snuf chilivlokken
4 cm gember 
400 gram pompoen
500 ml water
½ bouillonblokje 

200 gram rode linzen

Garnering: 
2 eetlepels pompoenpitten
60 gram feta

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook en de gember fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, chilivlokken en gember. Voeg de pompoenblokjes toe en roer voor 2 minuten door. Spoel de linzen af in een vergiet en voeg samen met de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en kook op middelhoog vuur in ca. 20 min. gaar. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de pompoenpitten en de (verkruimelde) feta.

Cookies Contact en afspraak