Linzen-bolognesesaus met kastanjechampignons

Vegetarisch

Linzen-bolognesesaus met kastanjechampignons

(voor 4 - 6 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Super smaakvol en enorm lekker! 

Nodig

​1 ui
4 tenen knoflook
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 rode (punt) paprika
175 gram kastanjechampignons
4 eetlepels olijfolie
130 gram linzen (klein blikje/ potje)
2 takjes verse rozemarijn
1/2 eetlepel paprikapoeder
¼ theelepel nootmuskaat
1 glas rode wijn
1 a 1,5 bouillonblok
2 blikken gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
Zwarte peper
1 eetlepel ketjap
4 takjes peterselie
Kaas naar keuze
 

Bereiding

Schil de ui, halveer en snijd deze in (halve) ringen. Schil de knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Schil de winterpeen en spoel de paprika en de bleekselderij goed af met koud water. Snijd de geschilde peen, paprika en selderij in heel fijne stukjes. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan totdat ze niet meer schuimen, Maak de kastanjechampignons schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in vieren. Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn. Verhit een koeken-/ hapjespan met hoge rand en doe daar 2 eetlepels olijfolie erin. Bak de ui en de helft van de knoflook 2 a 3 minuten en voeg vervolgens de fijngesneden peen, selderij en paprika toe. Bak deze 5 minuten en voeg dan de paprikapoeder en nootmuskaat toe. Laat de kruiden enkele minuten meebakken zodat de smaken goed vrijkomen. Blus af met de rode wijn en voeg de fijngehakte rozemarijn toe. Laat even dampen en doe vervolgens de tomatenpuree en de gepelde tomaten en de bouillonblokjes er bij. Laat pruttelen op een laag vuur. Verhit een koekenpan en doe daar de andere 2 eetlepels olijfolie in, en bak de champignons met de overgebleven knoflook en de ketjap in elke minuten beetgaar. Hak de peterselie intussen fijn. Voeg de gebakken champignons als laatste toe aan de saus en maak het geheel af met zwarte peper en verse peterselie en eventueel kaas naar keuze.

Cookies Contact en afspraak