Lauwwarme paddenstoelensalade

(voor 4 personen)

Door: Ismene Montnor

Om alvast in herfstsferen te komen.

Nodig

25 gram gedroogde tomaten (op waterbasis)
Ca 80 gram pijnboompitten
800 gram paddenstoelen naar keuze
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje
1 zakje gemengde sla naar keuze
1 eetlepel honing
2 eetlepels balsamico.
Een halve theelepel salie of oregano.


 

Bereiding

Voorbereidingen

  • Wel de gedroogde tomaatjes in water( ca minimaal een uur van tevoren).
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan op matig vuur.
Giet de tomaatjes af en maak zo droog mogelijk(eventueel met keukenpapier deppen). Snij het sjalotje in stukjes. Was de paddenstoelen en snij of breek ze in stukjes. Doe de olijfolie in een pan en fruit het sjalotje even aan. Voeg de paddenstoelen toe. Voeg na enkele minuten de kruiden toe. Bak ca 5 minuten op matig vuur. Maak af met zout en peper. Laat een paar minuutjes afkoelen totdat het niet meer kookt. Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel de paddenstoelen over de borden zonder kookvocht. Maak een sausje door balsamico en honing toe te voegen aan het kookvocht van de paddenstoelen. Schenk wat saus naar smaak, de pijnboompitten en gewelde tomaatjes over de borden.
 
 
 

Cookies Contact en afspraak