Kruidige courgettesoep met kipfilet
Vlees
![](/img/recipes/c/courgettesoep_1-db.jpg?_=1722058358)
Kruidige courgettesoep met kipfilet
(voor 2 personen)
Door: Linda Seijs, dietist in opleiding, diëtist Amsterdam
Nodig
100 gram wortelen1 ui
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
½ theelepels kurkuma
2 theelepels Laos
1 cm gember
1 courgette
200 gram kalkoenfilets
2 eetlepels magere kwark
150 milliliter water
![](/img/recipes/c/courgettesoep_1-db.jpg?_=1722058358)
Bereiding
Schil de wortelen in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit een grote soeppan en doe de olie hierin. Bak de ui en wortel in olijfolie voor 5 minuten op een laag vuur. Voeg al roerend de knoflook, kerriepoeder, kurkuma, Laos en gember er aan toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg de courgette toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg 350 milliliter water toe en laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen. Verhit een koekenpan, snijd de kip- of kalkoenfilet in stukjes en bak deze goudbruin in een beetje olie. Voeg de mip vervolgens aan de soep toe. Schenk de soep uit, voeg per kom als laatste 1 eetlepel magere kwark en een handje peterselie toe.