Kruidige, knapperige tofu

Voor 2 personen

Door: Mara Looij

Nodig

1 blok tofu naturel
1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook
4 eetlepels ketjap
3 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel sambal
peper en zout


Bereiding

Leg de tofu op een theedoek en pers met een bord erbovenop het vocht eruit. Het is belangrijk dat je de tofu zo goed mogelijk uitknijpt, want anders wordt het later met bakken niet knapperig.
Snijd de tofu in reepjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de tofu reepjes, totdat ze een lichtbruin kleurtje krijgen. 
Pers de knoflook met een knoflookpers en meng dit met de ketjap, tomatenketchup en sambal. Voeg de tofu toe, even omroeren en dan 20 minuten laten staan, zodat de smaak in de tofu kan trekken. 
Bak de tofu nogmaals in een pan (olie is niet nodig), totdat de reepjes lekker knapperig zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe. 

 
Cookies Contact en afspraak