Krokante kip wraps met avocado

(voor 2 personen)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Den Bosch, diëtist Leerdam, diëtist Zaltbommel

Lekkere lunch!

Nodig

Krokante kipschnitzel
2 kipfilets
1 ei
1 handje volkorenbloem
1 handje volkoren paneermeel
Peper en zout
Olie om in te bakken
Wraps
4 volkorenwraps
1 avocado
100 gram ijsbergsla
1 zoete puntpaprika
100 ml Skyr (of magere kwark)
Lepeltje honing
Chilipoeder
Peper en zout

Bereiding

Krokante kipschnitzel
Dep de kipfilets droog. Leg er een stukje huishoudfolie op en sla ze plat. Bijvoorbeeld met een deegroller of onderkant van een pan. Breng op smaak met peper en zout. Zet drie schaaltjes klaar: 1 schaaltje met paneermeel, 1 schaaltje met het ei geklutst en 1
schaaltje met bloem. Haal de kipfilets door de bloem, daarna door het ei en als laatst door het paneermeel. Eventueel herhalen als het paneermeel niet goed blijft plakken (of als je extra crunch wilt). Bak de schnitzels in een koekenpan met olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Wraps
Meng de Skyr met een de honing, snuf chilipoeder en peper en zout. Snijd de ijsbergsla en puntparika in reepjes en de avocado in plakjes. Verwarm de wraps volgens de verpakking. Beleg de wraps met de saus, sla, puntpaprika, avocado en de kipschnitzel in reepjes gesneden. Rol dicht en zet eventueel vast met een prikkertje.

Cookies Contact en afspraak