Coleslaw met fruit, geitenkaas en walnoten

Vegetarisch

Coleslaw met fruit, geitenkaas en walnoten

(voor 4 personen)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam Noord

èn zelfgemaakte kerriedressing

Nodig

Een kwart witte kool
Een kwart rode kool
3 eetlepel ananas in stukjes (uit blik)
1 appel
2 mandarijnen (gepeld)
Een handje rozijnen
Een handje walnoten
Een plak geitenkaas
 
Dressing
1,5 eetlepel mayonnaise of yoghurt
3 eetlepels siroop (blik ananas)
1 theelepel kerriepoeder
 
 

Bereiding

Snijd de witte kool en rode kool in kleine reepjes en doe deze in een grote kom/saladebak. Snijd de appel in blokjes en voeg deze toe in de grote kom/saladebak. Voeg de gepelde mandarijnen en 3 eetlepels stukjes ananas toe. Voeg een handje rozijnen en een handje in stukken gebroken walnoten. Snijd de plak geitenkaas in kleine blokjes en voeg deze toe in de salademix. Maak nu de dressing: 1,5 eetlepel mayonnaise of yoghurt, 3 eetlepels siroop en 1 theelepel kerriepoeder in een kleine schaal doen en deze goed met elkaar mengen. Voeg nu de dressing toe in de salademix en doe er een snufje zout en peper bij. Meng de salademix goed met twee grote lepels. Laat de smaken10 minuten intrekken voordat je 'm serveert.
 
Eet smakelijk!
 
 

Cookies Contact en afspraak