Koolhydraatarme kaassnacks

Door: Marit van Overveld

Lekker low carb snacken!

Nodig

350 gram bloemkool
1 bolletje mozzarella
2 middelgrote eieren
Geraspte kaas
Italiaanse kruiden
Kerrie
Peper
Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht). Maal de bloemkool in een keukenmachine fijn (kleine korrels) en kook de gemalen korrels vervolgens in 6 minuten gaar. Snijd de mozzarella ondertussen in kleine stukjes en meng dit met de eieren en de kruiden (naar smaak) door elkaar. Voeg vervolgens de gare bloemkoolstukjes toe aan het mengsel (tip: gebruik een theedoek om zoveel mogelijk vocht uit de bloemkoolkorrels te krijgen door de uiteinden van de theedoek steeds verder in elkaar te draaien) en roer dit goed door elkaar. Bedek een bakplaat met een bakpapier en smeer vervolgens het bloemkoolmengsel uit over het bakpapier (hoe dikker je de massa laat, hoe zachter de snacks blijven; voor een krokante snack is aan te raden om vrij dun uit te smeren). Bestrooi het uitgesmeerde mengsel vervolgens met geraspte kaas en bak het geheel in 20-30 minuten goudbruin (afhankelijk van de dikte). Laat het geheel afkoelen en snijd het vervolgens in kleine reepjes. 

Cookies Contact en afspraak