Koolhydraatarme kletskoppen

(voor zeven koekjes)

Door: Mara Looij

Koekjes van eigen deeg

Nodig

25 gram amandelmeel
20 gram roomboter of margarine
20 gram zoetstof poeder (geschikt voor bakken)
10 gram gehakte pinda’s
Snuf kaneel
Snuf zout
0,5 theelepel vanille extract
1 eetlepel water 



Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een pannetje met daarin de zoetstof poeder en vanille extract. Meng in een kom het amandelmeel met een snuf zout, snuf kaneel en een eetlepel water. Voeg hieraan de gehakte pinda’s toe en het gesmolten boter mengsel. Roer door met een spatel en laat het deeg daarna 10 minuten rusten in de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en vorm 7 bolletjes. Het deeg loopt in de oven uit, dus er is op de bakplaat ruimte voor deze 7 koekjes, zorg daarom voor genoeg ruimte tussen de bolletjes deeg. Druk de bolletjes op de bakplaat een klein beetje aan en bak in 10 minuten af in de oven. Houd ze goed in de gaten want de koekjes kunnen snel verbranden. Wanneer je de koekjes uit de oven haalt zijn deze nog zacht. Afgekoeld zijn ze knapperig. 


Tips

  • Meer koekjes maken? Verdubbel de ingredienten en bak de bolletjes deeg in twee keer (of meer) af.
  • Het deeg is geschikt om in te vriezen.

Cookies Contact en afspraak