Knolselderij uit de oven met bospaddestoelensaus

Minder koolhydraten

Knolselderij uit de oven met bospaddestoelensaus

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Feestelijke (low carb) variant op aardappel, in een heerlijke saus.

Nodig

1 grote knolselderij 
750 gram gemengde paddenstoelen 
4 teentjes knoflook 
1 rode ui 
200 ml (soja/ haver) kookroom 
25 gram (plantaardige) roomboter 
2 eetlepels olijfolie 
6 takjes verse tijm 
1 eetlepel mosterd 
Zout en peper naar smaak 
Groot stuk aluminiumfolie 

Bereiding

Voorwarm de oven op 200 graden. Borstel de knolselderij goed school onder een lopende kraan en maak goed droog met een schone theedoek. Vouw een flink stuk aluminiumfolie dubbel. Leg de knol in het midden van de folie. Giet 1 eetlepel olijfolie erover en besprenkel met zout en peper naar smaak. Leg de takjes tijm, de laurierbladjes, de knoflook en als laatste het klontje roomboter er bovenop. Pak het geheel nu goed in een ovenschaal en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak de knol voor 2 uren boterzacht in de oven. Controleer of de knol gaar is door er met een mes in te prikken, die moet er makkelijk in kunnen glijden. Snijd de ui fijn en bak de snippers aan in de olijfolie. Voel de schoongeveegde en in stukken gesneden paddenstoelen toe en bak ze aan. Gier er vervolgens room en de mosterd bij en laat de saus even inkoken. Serveer de knolselderij met de paddenstoelenroomsaus en snij hem in plakken.

Cookies Contact en afspraak