​Knolselderij-peerpuree met kerriespruitjes en walnoten

Vegetarisch

​Knolselderij-peerpuree met kerriespruitjes en walnoten

Voor 2 personen

Door: Bianca Jutte, diëtist Den Haag

Nodig

Voor de puree
1 middelgrote knolselderij
1 peer
4-5 takjes tijm
1 scheutje kookroom
1 eetlepel citroensap
zout/peper
 
Voor de kerriespruitjes
100 gram panklare spruitjes
100 gram shitake in plakjes
½ rode ui gesnipperd
1 theelepel kerrie massala
50 gram walnoten grof gehakt
 

 

Bereiding

Schil de knolselderij en snij deze in stukjes van ca. 2 cm. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij deze ook in stukjes van ca. 2cm. Zet de stukjes knolselderij en peer op met water, takjes tijm, zout en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten koken tot knolselderij gaar is. Verwijder de takjes tijm en giet af. Vervolgens in de blender tot een fijne puree malen en een scheut kookroom toevoegen. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap.

Kook de spruitjes ca. 5 tot 6 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel ze goed af met koud water. Snij de spruitjes daarna in halve stukjes. Verhit olie in een wok of koekenpan en bak de shitake gedurende ca. 3 minuten. Voeg vervolgens de rode ui, de gehalveerde spruitjes en kerrie massala en bak deze mee gedurende ca. 2 minuten op middelhoog vuur.  Eventueel op smaak brengen met wat zout.
 
Verwam indien nodig de puree voor serveren weer op. Verdeel de puree over de borden en doe de kerriespruitjes er bovenop. Strooi de grof gehakte walnoten eroverheen.

 

Cookies Contact en afspraak