Kippensoep

Vlees

Kippensoep

(voor 6 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Soep = liefde

Nodig

2 grote uien
2 tenen knoflook
250 gram winterpeen
200 gram selderijstengels
200 gram aardappels
een scheut olijfolie (3 a 4 eetlepels)
1,5 liter kipbouillon
1 gegrilde kip
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
3 eetlepels verse salie (of 1 eetlepel gedroogd)
4 eetlepels verse oregano (of 1 eetlepel gedroogd)
4 takjes selderijblad
4 eetlepels verse peterselie
150 gram volkorenmacaroni


 

Bereiding

Schil en snijd de uien in dunne ringen. Schil en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpenen en snijd deze in plakjes, schil en snijd de aardappelen in stukjes en snijd de slederijstengels in halve maantjes. Verhit een grote pan en doe de olijfolie erin. Bak nu de ui en knoflook enkele minuten met de gedroogde kruiden (let op: de verse kruiden voeg je later toe). Doe de gesneden winterpeen, selderijstengels en aardappels erbij en bak even mee (goed omscheppen). Doe nu de bouilon in de pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken. Was en snijd in tussentijde de verse kruiden. Doe na 10 minuten de macaroni en de verse kruiden erbij en laat alles nog een 10 minuutjes zachtjes koken. Pluis in tussentijd de gegerilde kip. Voeg deze als laatste toe en laat nog even meekoken. Garneer met verse peterselie en zwarte peper.

Cookies Contact en afspraak