Kip romanesco

Vlees

Kip romanesco

2 personen

Nodig

2 liter water
200 g volkoren pasta
200 g kipfilet
2 teentjes knoflook
1 rode ui
2 rode paprika’s
2 el olijfolie
100 ml heet water
2 tl oregano
Peper
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels kappertjes

Bereiding

Snij de kipfilet in blokjes.
Pel de knoflook en snij in plakjes.
 Pel de ui en snipper fijn.
Was de paprika en snij in blokjes.
Verhit de olie in de pan.
Braad de kip aan beide kanten aan met de knoflook en ui erbij (deksel schuin op de pan).
Schenk het water erbij.
Strooi de oregano en peper erover.
Laat het 3-4 minuten inkoken.
Voeg de paprika en de gepelde tomaten erbij.
Laat ongeveer 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Zet ondertussen een pan met water op hoog vuur en doe de pasta erin (kook ongeveer 12-15 minuten). Roer af en toe.
Giet de pasta direct na het koken (met het water) in een zeef of vergiet.
Voeg een paar minuutjes voor opdienen de kappertjes toe bij de kip.
Verdeel de pasta over 2 borden en schep de kip op de pasta.

Tip

Laat pasta na het koken nooit ‘droog’ staan. De pasta gaart altijd na en verandert in een plakkerige massa. Meng direct met de saus van de pasta om dit te voorkomen.

Cookies Contact en afspraak