Kip met rijst in kruidige tomaten-kokos saus

Vlees

Kip met rijst in kruidige tomaten-kokos saus

Door: Rose Runderkamp-Schouten, diëtist Volendam

Heerlijk rijstgerecht met een twist.

Nodig

Ingrediënten 1p 2p 4p 6p
Zilvervliesrijst
/basmatirijst (g)
60 120 180 300
Tomaat (stuks) 2 4 8 16
Ui (stuks) ½ 1 2 4
Knoflook (stuks) 1 2 4 8
Rode paprika ½ 1 2 3
Peterselie (g) 3 6 12 18
Kipfilet (g) 100 200 300 400
Paprikapoeder (el) ½ 1 2 3
Gerookt paprikapoeder (el) ½ 1 2 3
Kokosmelk (ml) 50 100 200 400
Water (ml) 50 100 200 400
Arrowroot/maïzena (el) 1 2 4 6

Bereiding

❶ Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
❷ Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze 2 minuten in kokend water. Ontvel ze en hak ze daarna in blokjes net als de ui, knoflook, paprika, peterselie en kipfilet.
❸ Voeg wat olie in de hapjes pan en fruit de ui, knoflook en paprika samen met de paprikapoeder. Voeg na 3 minuten de tomatenblokjes en de helft van de peterselie toe, bak dit nog ongeveer 5 minuten mee.
❹ Voeg de kipfilet toe, bak dit een minuut mee en voeg dan de kokosmelk toe, samen met 1 dl water. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
❺ Als laatste schep je de arrowroot door het mengsel totdat het indikt. Roer de rijst nog even mee en serveer met de overgebleven peterselie.
 

Voedingswaarde per portie

  • 466 kcal
  • 23 gram eiwit
  • 60 gram koolhydraten
  • 13 gram vet
  • 6 gram vezels 

Cookies Contact en afspraak