Kikkererwten-avocadospread
















Nodig

1 avocado
1 blikje kikkererwten
een scheut goede olijfolie
een scheutje citroen- of limoensap
(cayenne)peper/ zout/ eventueel kerrie (voor de liefhebber)
3 eetlepels fijngeknipte bieslook (kan ook met basilicum of peterselie)


Bereiding

Schil de avocado en verwijder de pit van het vruchtvlees.
Spoel de kikkererwten onder stromend water in een vergiet todat ze niet meer schuimen.
Prak de avocado en de kikkerwerwten fijn (trek je niets aan van de schilltjes die loskomen van de kikkerwerwten, deze proef je niet als alles gemengd is).
Roer het citroensap erdoor.
Breng op smaak de de peper, het zout en de fijngehakte kruiden.

Lekker op een speltcracker onder een laagje creme fraiche, afgemaakt met een toefje alfalfa of ruccola en fijngesneden sherrytomaatjes.

Wil je persoonlijk advies van onze dietisten? Maak dan nu direct online een afspraak.

 
Cookies Contact en afspraak