Kabeljauwfilet met gegrilde asperges

2 personen

Nodig
400 gram aardappelen
1 el amandelschaafsel
500 g witte asperges
250 g kabeljauwfilet
2 bosuien
Zout
Peper

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze 15 min. in water met zout. Laat ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en snijd ze dan in vieren. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelen in ca. 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Verwarm ondertussen de oven met bakplaat voor op 200 °C. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin.
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant. Verhit de grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 6-12 min. gaar. Keer regelmatig.
Verdeel ondertussen de kabeljauw in 2 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg, als de asperges bijna gaar zijn, het  bak­papier met de kabeljauw op de hete bakplaat en bak ca. 6 min. in de oven.
Snijd de 2 bosuien in ringetjes. Verhit de rest van de olie en fruit de bosui 2 min. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe.
Verdeel de asperges over 2 borden, leg de vis ernaast en schep de saus erover. Serveer met de aardappelen.
Cookies Contact en afspraak