Kabeljauw in romige saus met doperwt en wortel uit de oven
Vis
Kabeljauw in romige saus met doperwt en wortel uit de oven
(voor 4-6 personen)
Door: Mara Looij
Nodig
750 gram aardappelen500 milliliter volle melk
1 bouillonblokje
1 laurierblad
750 gram kabeljauwhaasjes (diepvries)
2 eetlepels olijfolie
2 uien
4 tenen knoflook
2 winterpenen
2 eetlepels bloem
1 eetlepel gedroogde dille
200 gram tuinerwtjes (diepvries).
1 citroen
zwarte peper
100 gram kaas naar keuze
Verse peterselie
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook gaar. Snijd de wortel in kleine stukjes. Kook de vis in de melk met een laurierblad en een bouillonblokje gaar (minuut of 10 koken). Haal de gekookte vis uit de melk en laat de melk in de pan staan met de deksel erop (je hebt de melk straks weer nodig). Rasp de schil van de citroen (alleen het gele deel), zodat je 1 eetlepels lemon zest (citroenrasp) hebt. Verhit een koeken/ hapjespan met hoge rand en doe de olijfolie erin. Roerbak nu de ui, de knoflook en de wortel met de gedroogde dille beetgaar. Roer vervolgens de bloem erdoor. Doe nu de melk erbij en roer tot er een saus ontstaat. Doe dan de lemon zest, de erwtjes en de gekookte vis erbij. Doe het vismengsel in een ovenschaal en doe hier de aardappelen en kaas op. Zet 30 minuten in de oven. Bestrooi met verse peterselie en serveer.