Ilse's ​maaltijdsalade met couscous en kruidige kip

Vlees

Ilse's ​maaltijdsalade met couscous en kruidige kip

(voor 2 personen)

Door: Bianca Jutte, diëtist Den Haag

Met zelf gedroogde tomaatjes.

Nodig

Salade
200 gram kipfilet
150 gram couscous
150 gram bouillon
100 gram zwarte olijven
100 gram gedroogde tomaten (of zongedroogde tomaten uit een potje)
75 gram rucola
½  limoen
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijnzaad
1 teen knoflook
Muntblaadjes van 2 takjes munt
 
Kruidenrub
50 ml olijfolie
2 eetlepels honing
grof gemalen peper en zout
1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel venkelzaadjes
 
Gedroogde tomaten
2 grote tomaten
olijfolie
1 eetlepel honing
peper en zout
 

 
 

Bereiding

Salade
Marineer de kip met je favoriete rub, de rub van het recept hieronder of marinade en laat dit minimaal 2 uur intrekken in de koelkast.  

Kook de bouillon. Doe de couscous in een grote schaal en giet de kokende bouillon erover. Laat dit 5 minuten wellen en schep dan goed door met een vork tot de couscous mooi los is. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit. Voeg de limoenrasp, het sap met de honing en olijfolie door de couscous. Schep vervolgens de olijven, komijnzaadjes, uitgeperste knoflook en de helft van de tomaatjes erdoor. Gril de kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar in een grillpan of op de barbecue. Snijd ze daarna in dunne plakken. Neem de kom met couscous en maak deze op met de rucola, overige tomaten en kipfilet. Strooi als laatst de muntblaadjes erover.

Kruidenrub

Wrijf de olie, honing, peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en venkelzaadjes in een vijzel tot een pasta.

Eigengemaakte gedroogde tomaten
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de tomaten in 8 partjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet olijfolie en de honing over de tomaten en bestrooi ze met zout en peper. Droog vervolgens de tomaten in ongeveer een uur in de oven.

 

Cookies Contact en afspraak