Hutspot van pastinaak en koolrabi met uitgebakken spekjes

Vlees

Hutspot van pastinaak en koolrabi met uitgebakken spekjes

(voor 3 a 4 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Uit de klei getrokken :)

Nodig

2 winterpenen
2 pastinaakwortelen
1 koolrabi
4 aardappelen
1 laurierblad
1/2 bouillonblok
een scheut melk
een eetlepel boter
nootmuskaat en zwarte peper
100 gram spekjes

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Schil de ui, pastinaak, koolrabi, aardappelen en wortel en snijd alles in stukken. Doe de gesneden groente in het kokende water, samen met het laurierblad en het halve bouillonblokje. Laat dit zo'n 20 minuutjes koken. Giet vervolgens af en doe de melk en boter erbij. Laat dit even staan. Bak de spekjes intussen uit. Stamp de groenten fijn en door elkaar. Als je de hutspot nog te droog vindt, doe er dan wat extra melk door. Doe de nootmuskaat, zwarte peper en spekjes erbij en roer goed door. 

Cookies Contact en afspraak