Hongaarse goulash

Vlees

Hongaarse goulash

2 personen

Nodig  

200 gram lende lappen
2 uien
2 eetlepels vloeibare margarine
2 grote tomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
1 teentje knoflook
200 gram aardappelen
2 theelepels paprikapoeder
100 ml zure room

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui.
Snij het vlees in blokjes.
Verhit de margarine op middelhoog vuur in een braadpan.
Fruit hierin de ui totdat deze glazig is en het vocht uit de uien is verdampt.
Voeg het vlees erbij en bak (ca. 5 min) bruin.
Giet het kokende water erbij totdat het vlees net bedekt is. Laat 2 uur op laag vuur sudderen.
Pel ondertussen de tomaten en snijd ze in stukken.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes.
Pel de knoflook en snijd deze klein.
Roer af en toe door het vlees.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Doe de tomaat, paprika, knoflook en aardappelen na 2 uur bij het vlees en laat alles nog 30 minuten op middelhoog vuur laten sudderen.
Strooi er paprikapoeder over en roer door.
Maak de goulash af met de zure room.

Weetje

Sudderen is het zachtjes laten pruttelen in braadjus of stoofvocht van het voedsel, met een lange bereidingstijd. Sudderen is een bereidingstechniek die veel gebruikt wordt voor het bereiden van bepaalde soorten vlees. Het vlees wordt gedurende lange tijd (enkele uren) in een pan bereid tot het zacht en eetbaar wordt. Bij sudderen hou je het vuur laag zodat het net niet kookt.
Cookies Contact en afspraak