Homemade köfte (kruidig gehakt)

Vlees

Homemade köfte (kruidig gehakt)

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Vol kruiden en specerijen.

Nodig

500 gram (biologisch, mager) rundergehakt
1 volkorenbeschuit
1 (scharrel)ei
1 eetlepel komijn
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel piment
1 theelepel kaneel
1 eetlepel tomatenpuree
3 eetlepels verse koriander (gehakt)
3 eetlepels verse peterselie (gehakt)
1 eetlepel verse munt (gehakt)
1 teentje knoflook (geperst of fijngesneden)

Bereiding

Doe het gehakt in een schaal en doe het ei erbij en verkruimel de beschuit. Prak alles door elkaar. Voeg alle specerijen toe en vermeng. Doe daarna alle verse kruiden erbij en kneed alles goed door elkaar. Maak mooie platte ballen van de kofte en bak deze in een (gril- of koeken-)pan in ca 15 minuten lekker bruin.

Eet op een broodje met een lekkere salade.

Cookies Contact en afspraak