Homemade hummus

Vegetarisch

Homemade hummus

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Hummus where the heart is :)

Nodig

370 gram kikkererwten (pot)
1 eetlepel tahin (sesampasta)
een handje verse peterselie
sap van 1 citroen
een flinke scheut extra vierge olijfolie
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
een snufje chilivlokken
peper en zout
1 eetlepel milde olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook

 

Bereiding

Spoel de kikkererwten in een zeef met ruim water. Doe de kikkererwten, tahin en specerijen in een kom. Was en hak de peterselie en voeg ook dit toe aan de kom. Knijp een citroen uit boven het mengsel en voeg een flinke scheut extra vierge olijfolie toe. Maak een gladde purree met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe wanneer je de hummus te dik vind. Schep de hummus in een schaaltje. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in 5 minuten glazig in een koekenpan met milde olijfolie. Schep de het ui mengsel over de hummus en maak af met een snufje paprikapoeder.


Tip

Lekker als dip met rauwkost als gezond tussendoortje of met vers brood en groenten als broodmaaltijd.

Cookies Contact en afspraak