Herfstsalade met oesterzwammen, blauwe druiven en geitenkaas

Vegetarisch

Herfstsalade met oesterzwammen, blauwe druiven en geitenkaas

4 personen

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Met home-made dressing

 

Nodig

Een klein zakje eikenbladsla
Een bakje oesterzwammen
Een bakje pijnboompitten (60 gram)
Walnoten (ongezouten, ongebrand) (60 gram), in stukjes
Een sjalotje
Een half geitenkaasje
Een peer of een handvol blauwe druiven
Een teentje knoflook in kleine stukjes
Een eetlepler olie (olijf)

Dressing
1 flinke eetlepel mosterd
1 flinke eetlepel honing
klein scheutje balsamico azijn
1 flinke eetlepel olijfolie
scheutje water

Bereiding

Scheur de oesterzwammen in stukken en bak deze in een eetlepel olijfolie en de knoflook bruin. Rooster de pijnboompitten en walnoten in een koekenpan zonder vet. Schil het sjalotje en snij deze in kleine ringen. Was en snij de druiven of de peer
Doe de sla in een schaal en voeg hieraan de gebakken oesterzwammen, gebakken pitten en noten, sjalotje en de druiven of peer aan toe. Verkruimel het halve geitenkaasje door de salade.

Dressing

Doe alles in een schaaltje en roer goed, deze apart serveren en naar smaak over de salade sprenkelen.

Tip

Deze salade is lekker in combinatie met pompoensoep!

Cookies Contact en afspraak