Herfstgroentesoep met kastanjes

Minder koolhydraten

Herfstgroentesoep met kastanjes

(voor een grote pan soep - ongeveer 8 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Lekker warm voor bij de lunch of tussendoor.

Nodig

200 gram geroosterde kastanjes (potje)
150 gram paddestoelen (naar keuze of gemengd)
1 venkelknol
1 winterpeen
1 prei
1/2 knolselderij
1 ui
verse selderijbladeren
5 takjes verse tijm
3 laurierbladeren
3 bouillonblokken
1,5 liter water
een scheut olijfolie
 

Bereiding

Schil de winterpeen en knolselderij. Snijd de venkelknol, prei, winterpeen en knolselderij in kleine stukjes en spoel ze in een vergiet. Veeg de paddestoelen schoon met een (papieren) doekje en snijd ze in plakjes. Schil en snijd de ui in ringen. Verhit een grote pan en doe een scheut olijfolie in de hete pan. Fruit de ui en voeg de paddestoelen toe, bak enkele minuten en voeg de rest van de groente toe, bak alles kort terwijl je de groente omschept. Voeg dan water en bouillon toe en breng aan de kook. Doe vervolgens de tijm en laurier erbij in de pan (bij voorkeur bijeengebonden). Was en snijd de selderijbladeren (+ steeltjes!) en voeg ook deze toe. Laat zo'n half uur koken. Voeg op het eind de champignons toe. 

Cookies Contact en afspraak