Healthy broodje shoarma

Door: Ismene Montnor

Maar dan vegetarisch :) Met salade en home-made knoflooksaus.

Nodig

Voor de vulling
2 blikjes linzen (ongeveer 500 gram linzen gaar en uitgelekt)
2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel soyasaus
½ rode ui
1 teentje knoflook
½ lepel kaneelpoeder
½ lepel gemalen komijn
½ lepel gemalen kruidnagel
Zwarte peper en
Olijfolie
Voor de salade
2 tomaten
1 komkommer
Citroensap
½ rode ui
3 takjes verse munt
Zout en peper naar smaak
1 theelepel sumac (hoeft niet persé maar is wel lekker)
Voor de knoflooksaus
8 eetlepels Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
2 takjes munt
Zout naar smaak
Verder nodig
Kalamata olijven en 8 (volkoren) pitabroodjes

Bereiding

Snij de rode ui in stukjes of ringetjes besprenkel dit met het sap van een halve citroen en laat dit een uurtje intrekken in de koelkast. Doe de linzen in een zeef en spoel ze goed met water totdat ze niet meer schuimen. Haal een teentje knoflook door de knoflookpers en meng dit met 8 eetlepels yoghurt, 2 takjes verse munt en zout naar smaak voor de saus. Snij de ingrediënten voor de salade in stukje en meng ze vast door elkaar. Snij de ui en de knoflook voor de vulling. Verwarm de oven voor de pita broodjes (zie aanwijzingen op de verpakking). Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree toe. De linzen kunnen er nu bij. Voeg de kruiden toe en zout en peper naar smaak. Bak dit allemaal nog 1 minuutje door. Serveer de pitabroodjes met de vulling de salade en de saus. Eet smakelijk.

Cookies Contact en afspraak