Havermoutpap met blauwe bessen, gebroken lijnzaad en kaneel (ontbijt)

Snel

Havermoutpap met blauwe bessen, gebroken lijnzaad en kaneel (ontbijt)

(voor 1 persoon)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Als je dit eet in de ochtend, heb je meteen van alles binnen; proteine, vitamines, mineralen en vezels. Goed voor je! :-)

Nodig

200 ml halfvolle melk (of soja-/ amandel-/ havermelk)
4 (ruime) eetlepels havermout
een hand vol blauwe bessen (50 gram)
een eetlepel gebroken lijnzaad
een snufje kaneel

Bereiding

Doe de melk in de (steel)pannetje en breng aan de kook. Doe, zodra deze kookt, de havermout en het lijnzaad erbij en laat een minuutje zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en doe de pap in een schaaltje of bord (op een bord koelt je pap sneller af, handig als je weinig tijd hebt). Doe vervolgens de blauwe bessen erbij en bestrooi met kaneel. Ontbijt smakelijk! 

Cookies Contact en afspraak