Hartige pannenkoek bosui en feta

3 a 4 personen

Door: Roosmarijn van der Stelt

Nodig

1 ei per persoon
1/2 liter halfvolle melk
250 gram bloem
1 pakje/ bakje feta kaas
3-4 bosuitjes of 1 prei
Honing
Olijfolie
 

Bereiding

Klop de eieren los met een garder of vork. Roer hier een gedeelte van de bloem doorheen en beetje bij beetje een gedeelte van de halve liter melk. Het beslag moet ongeveer de dikte hebben van yoghurt. Te dun? Meer bloem toevoegen. Te dik? Meer melk toevoegen. Roer tot de klontjes uit het beslag verdwenen zijn. Snijd de bosui of prei in kleine ringen. Giet het vocht van de feta kaas af en snijd in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en giet er een lepel beslag in. Maak een draaiende beweging met de pan totdat het beslag de hele bodem bedekt. Keer de pannenkoek om als de onderkant droog, maar de bovenkant nog iets vochtig is. Beleg de pannenkoeken met feta kaas, ringetjes bos ui en een beetje honing en sla de pannenkoek dubbel.
Herhaal dit voor alle volgende pannenkoeken en bak tot je een grote stapel hebt.
 
Tip: maak ook eens kleine pakketjes van flinter dunne pannenkoekjes. Bak de pannenkoeken extra dun, doe de feta kaas, prei en honing er op en knoop de pannenkoek vast met een touwtje; als een pakketje.
 

 
 

Cookies Contact en afspraak