Halloumiburger met een pittig harissa sausje

Vegetarisch

Halloumiburger met een pittig harissa sausje

(voor 4 burgers)

Door: Warda Mohammad

Een heerlijke vegetarische burger rijkelijk gevuld met gegrilde groenten!

Nodig

 
1 courgette
1 aubergine
1 paprika
1 uitgeperste teentje knoflook
2 el olijfolie
2 el citroensap
1,5 el Ras el Hanout
½ tl zout
½ tl peper
250 gram Halloumi
200 gram slamelange
4 hamburgerbroodjes
 
Voor de harissa saus
150 gram verse rode pepers
3 tenen knoflook
1 el karwijzaad
1 el  korianderzaad
1 el komijnzaad  
½ el zout
2,5 el extra vergine olijfolie
 
 

Bereiding

Bereiding harissa saus
Snijdt de uiteinden van de pepers en haal de pitjes er uit. Leg de pepers in een kom met water gedurende 20-30 minuten. Pel de knoflooktenen en laat de pepers uitlekken. Hak de pepers en knoflook zeer fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe het mengsel in een kom en voeg de zout, de karwijzaad, de korianderzaad, de komijnzaad en de olijfolie aan toe. Meng alle specerijen en de olie geleidelijk tot een dikke massa. Doe de harissa in een potje. De harissa is maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast
 
Bereiding gerecht
Snijd de courgette en aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en besprenkel de groenten met de citroensap. Leg de paprika op de zijkant op de snijplank en snij de kop er af. Nu zet je de paprika rechtop en snij hem één maal van boven naar onder in. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in 6 stukken. Leg de gesneden groenten in een schaal en voeg de uitgeperste teentje knoflook toe met de ras el hanout en wat peper en zout. Schep de groenten om met de olijfolie. Snijd de halloumi in 4 gelijke plakken en grill ze op de barbecue voor circa 3 minuten aan beide kanten totdat de plakken een bruin krokante korstje krijgen. Snijd vervolgens de broodjes doormidden en grill de broodjes voor circa 2 minuten. Besmeer de broodjes met de harissa saus en beleg deze met de sla, gegrilde groenten en halloumi.
 
 

Cookies Contact en afspraak