Groentespaghetti-yoghurtsaus

Door: Dilara Akdeniz (Amsterdam Noord Volewijck)

Lekker bij een stukje gegrild vlees

Nodig

1 courgette
1 wortel
Een halve groene paprika
1 theelepel gedroogde munt
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel mayonaise
300 gram Griekse yoghurt 
Een teentje knoflook 
een mespuntje zout

Bereiding

Schil, en snijd de courgette en de wortel in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in dunne sliertjes (met behulp van een mandoline, spirelli, schaaf of dunschiller en een mesje. Verhit een koekenpan, en doe de olie erin. Bak eerst de reepjes wortel 2 minuten, doe dan de courgette erbij. Roer door elkaar en en laat op een laag vuurtje staan. Snijd in de tussentijd de groene paprika in dunne reepjes, en doe deze erbij in de pan. Zet na een paar minuten het vuur uit. Snijd of rasp de knoflook fijn. Doe de yoghurt in een schaaltje en voeg de knoflook, mayonasie, munt en zout toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de groenten woe aan de yoghurtsaus en roer goed door. 

Cookies Contact en afspraak