Groenten-platbrood

Door: Vivian Meijer, diëtist Utrecht

Groenten dóór je brood. Jazeker.

Nodig

2 eieren
3 wortelen
½ courgette
½ paprika
150 gram kikkererwtenmeel
50 gram havermout
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel chiazaad
Een handje pompoenpitten / zonnebloempitten
2 eetlepels Italiaanse kruiden
Een snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Was de groenten en snijd in stukken. Doe de eieren in een blender en doe daar de stukken groente bij. Blend tot het grof gemalen is. Doe het groentemengsel in een kom en voeg daar het kikkererwtenmeel, de havermout, de pitten en zaden, het zout en de kruiden bij. Roer dit door elkaar met een lepel. Spreid het groentemengsel uit op de bakplaat en maak het vlak met de bolle kant van een lepel. Maak de randen iets dikker zodat deze niet verbranden. Bak het groente platbrood in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm met hummus, avocado, groentespread, olijventapenade, notenpasta, boter of extra vierge olijfolie. In de koelkast blijft het overgebleven groente platbrood nog minimaal 3 dagen goed.

Cookies Contact en afspraak