Groentelasagne

4 personen

Nodig

 
 
1 courgette
1 aubergine
10 cherry tomaatjes 
2 paprika’s naar keuze
3 bosuitjes 
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie 
400 gram rundergehakt 
½ eetlepel paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper 
400 milliliter gezeefde tomaten 
Peper en zout 
250 gram lasagnebladen 
100 gram geraspte oude kaas 
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgette, aubergine, cherry tomaatjes en paprika’s en maak de bosuitjes, ui en knoflook schoon.
Snijd de courgette en aubergine in plakken, de cherrytomaatjes in vieren, de paprika’s in blokjes, de bosui in ringetjes en de snipper de ui. 
Grill de courgette en aubergine plakjes een minuut aan beide kanten. 
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.
Pers de knoflook hierboven uit en fruit de ui met de knoflook tot de ui zacht en glazig is. 
Voeg het gehakt en de paprika blokjes toe en bak dit een paar minuten tot het gehakt gaar is.
Voeg de cherrytomaatjes, paprikapoeder, cayennepeper en gezeefde tomatensap toe, meng dit en laat dit geheel nog even kort door pruttelen op het vuur. 
Breng op smaak met wat peper en zout. 
Tijd om de ovenschaal te vullen! Begin met een laagje lasagnebladen en daarna een laagje saus en verdeel hierover de courgette en aubergine plakjes. Herhaal deze stappen nog een keer tot alle saus, lasagnebladen en cougette en aubergine op is. 
Strooi de geraspte kaas over de lasagne en zet de schaal voor +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

TIP: om de lasagne vegetarisch te maken kun je het gehakt weg laten en vervangen door champignons en bruine bonen. 
Cookies Contact en afspraak