Groente-garnalenpakketjes in witte wijnsaus

Voor 4 personen

Door: Naomi Hoekstra

Een romig lentegerecht!

Nodig

400 gram rauwe garnalen
4 teentjes knoflook
4 el olie
30 gram peterselie
2 sjalotjes
250 ml droge witte wijn
190 ml vis fond
30 gram roomboter
2 el volkoren meel
250 ml verse slagroom (ongeklopt)
Peper en zout naar smaak
12 volkoren lasagne bladen (3 p.p.)
1 prei
1 courgette
1 grote of 2 kleine paksoi
 

Bereiding

Marineer de garnalen bij voorkeur een paar uur, minimaal 30 minuten. Doe de rauwe garnalen met 4 teentjes uitgeperste knoflook, 2 el olie, sap van een ½ citroen en 10 gram fijngesneden peterselie in een schaaltje. Zet afgedekt in de koelkast.

Snijd de sjalotjes fijn en doe deze samen met de droge witte wijn en visfond in een steelpannetje, laat tot ongeveer de helft inkoken. Neem een ander steelpannetje waarin je de roux maakt; smelt de roomboter en voeg wanneer deze gesmolten is het volkorenmeel toe. Roer deze gedurende 3 minuten goed door. Zeef de ingekookte wijn en visfond boven de roux. De sjalotjes zeef je eruit (bewaar eventueel). voeg de slagroom toe en roer goed door. Laat een paar minuten inkoken tot het een wat dikkere saus is. Voeg de overige fijngesneden peterselie, peper en zout naar smaak toe.

Breng in een grotere pan ruim water aan de kook. Neem ondertussen een pan die geschikt is om te roerbakken en roerbak hierin de garnalen op hoog vuur in enkele minuten gaar. Schep de garnalen uit de pan in het sausmengsel. Probeer het vocht van de marinade in de pan te laten.

Voeg aan de pan met kokend water de lasagne bladen toe. Laat 8 minuten koken voor al dente lasagnebladen, maar zorg wel dat je de bladen tussendoor af en toe uit elkaar haalt – om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Snijd ondertussen de prei, courgette en paksoi in blokjes en roerbak deze gedurende 3-5 minuten in de pan waar de garnalen in zijn klaargemaakt. Voeg hier eventueel de sjalot toe die je over hebt van de witte wijnsaus.

Laat de lasagnebladen goed uitlekken. Neem grote borden en leg hier de lasagnebladen op. Doe een schep van de groente aan één kant (links of rechts) van het lasagneblad en vouw de andere kant eroverheen. Serveer over de pakketjes de witte wijnsaus met garnalen.

Eet smakelijk
 

Cookies Contact en afspraak