Groene asperges met kip en verse tomatensaus

Minder koolhydraten

Groene asperges met kip en verse tomatensaus

(voor 2 personen)

Door: Linda Seijs, dietist in opleiding, diëtist Amsterdam

Heerlijk!

Nodig

100 gram gekookte volkorenpasta (80 gram ongekookt)
5 tomaten
1 ui
1 teentjes knoflook
½ theelepel kurkuma
350 gram groene asperges
½ courgette
1 cm gember
1 eetlepel olijfolie
2 (indien mogelijk biologische) kipfilets

Bereiding

Kook de pasta in ruim kokend water gaar. Snipper de ui, 1 teentje knoflook en snijd de tomaat in stukken. Verhit een koekenpan met daarin ½ el olijfolie. Bak de knoflook en ui glazig, voeg daarna de tomaten toe. Laat voor 5 min zachtjes bakken. Voeg ¾ koffiekopje kookwater van de pasta aan de tomaten, ui en knoflook toe en laat het nog 5 minuten doorkoken. Blend de ingredienten tot een gladde saus en het zet apart. Was de asperges en courgette en snijd ze in stukken. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de wok, voeg ½ eetlepel olijfolie toe en bak de kip en voeg daarna de asperges en courgette toe en bak dit gaar. Voeg de saus en de pasta hier aan toe.

Cookies Contact en afspraak