Groene curry met kip, spinazie, linzen en zoete aardappel

Vlees

Groene curry met kip, spinazie, linzen en zoete aardappel

(voor 4 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Alles in 1 pan. 
Simpel. Lekker. Gezond. 

Nodig

600 gram linzen (blik)
400 ml kokosmelk
1 ui
1 rode peper (naar smaak)
300 gram zoete aardappel 
400 gram kipfilet
2 eetlepels olijfolie
100 gram groene curry
600 gram bladzpinazie
 

Bereiding

Spoel de linzen goed af met koud water totdat ze niet meer schuimen en laat ze uitlekken in een vergiet. Doe de linzen in een pan, voeg de kokosmelk toe en breng tegen de kook en zet op zacht vuur. Roer af en toe door het geheel. Snijd de ui en rode peper fijn. Vervolgens snijdt je de zoete aardappel in blokjes en de kip in dobbelsteentjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en rode peper voor 2 min. Voeg de zoete aardappel en kip toe en roerbak 4-5 min. mee. Doe de groene curry en de linzen met kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Garneer naar wens eventueel met rode peper en/of koriander.

Cookies Contact en afspraak