Griekse lunchsalade met witte bonen en feta

Minder koolhydraten

Griekse lunchsalade met witte bonen en feta

(voor 2 porties)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Goed voor jezelf zorgen terwijl je lekker eet

Nodig

2 paprika’s (kleur naar wens)
1 tomaat

10 gram dille 
2 eetlepels olijfolie 
1 theelepel oregano 
Blikje limabonen (400 gram)
50 gram feta

Bereiding

Snijd de paprika’s en tomaat in vierkantjes. Hak de dille grof en verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in de pan. Voeg hier de paprika, tomaten, dille en oregano aan toe. Laat ondertussen de limabonen uitlekken in een vergiet. Voeg 3 eetlepels water aan het paprika- en tomatenmengsel en roer goed door waarnaar je er vervolgens een deksel op legt. Stoof dit tot de paprika zacht is, ca. na 8 minuten, roer nog eens door en voeg er vervolgens de uitgelekte limabonen en kalamata olijven aan toe. Verwarm het geheel nog 5-6 minuten alvorens je de salade verdeeld over 2 borden en afmaakt met een eetlepel (goede) olijfolie en verkruimelde feta. Eventueel peper en zout naar wens. 

Cookies Contact en afspraak