Goed belegde lunchtortilla op Turks brood

Minder koolhydraten

Goed belegde lunchtortilla op Turks brood

(voor 8 porties)

Door: Mara Looij

Maak van je lunch een feestje!

Nodig

6 (scharrel)eieren 
2 vastkokende aardappels (ei-grootte)
1 ui
100 gram (biologische) ontbijtspek in plakjes
een scheut olijfolie
4-6 eetlepels mayonaise
100 gram ijsbergsla
1/3 komkommer
1 acocado
zwarte peper
verse bieslook (ongeveer 10 stengeltjes)
1 Turks brood
 

Bereiding

Schil en snijd de ui in dunne ringen. Schil en snijd de aardappels in (zeer) dunne plakjes. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Breek de eieren in een schaaltje en kluts deze met wat zout. Verhit een koekenpan (van ongeveer de grootte van het Turks brood). Bak het spek knapperig, voeg een scheutje olie toe aan de pan en doe hier de uien bij, bak enkele minuten en doe vervolgens de schijfjes aardappel erbij, bak nog even mee. Verdeel de ui, spek en aardappel gelijkmatig over de pan en giet de geklutste eieren erbij. Zet op een laag vuur met de deksel op de pan en laat ca 10 minuten staan, totdat de eieren gestold zijn en de aardappel en ui gaar. Draai de tortilla om en zet het vuur uit. Schil en snijd de avocado in dunne plakjes en de bieslook in kleine stukjes. Halveer de komkommer en verwijder met een lepel de zaadlijsten, snijd in dunne plakjes. Snijd nu het brood doormidden en besmeer de onderste helft met de mayonaise, beleg vervolgens met de sla. Doe hierop de gehele tortilla en beleg deze met komkommer, avocado en bieslook. Bestrooi met zwarte peper. Dek af met de bovenkant van het brood en snijd in stukken.


Tips

  • Je kunt ook Marokkaans volkorenbrood gebruiken
  • Combineer met een soep gebaseerd op groente en maak er een volwaardige avondmaaltijd van.
  • Je kunt het spek weglaten.
  • Je kunt in plaats van spek gerookte zalm toevoegen bij het beleggen van de tortilla

Cookies Contact en afspraak