Gnocchi met spuitjes, pesto en pecannoten

Vegetarisch

Gnocchi met spuitjes, pesto en pecannoten

(voor 2 personen)

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Zo lust je ze wél!

Nodig

250 gram gnocchi
300 gram spruitjes
150 gram doperwten
60 gram pecannoten (ongebrand en ongezouten)
2 eetlepels groene pesto
2 handjes vol rucola
2 eetlepels (extra vierge) olijfolie
Parmezaanse kaas voor garnering
Peper en Italiaanse kruidenmix

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook voor het bereiden van de spruitjes. Kook de spruitjes in 10 minuten gaar. Wanneer je doperwten uit blik of pot gebruikt, warm deze in enkele minuten op en verse doperwten gebruikt kook je deze ongeveer 8 minuten gaar. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de gnocchi en pecannoten toe. Bak ze lichtbruin en knapperig, schep regelmatig om zodat de gnocchi en noten niet aanbranden. Meng de pesto in een kommetje met 1 eetlepel olijfolie. Wanneer de gnocchi, pecannoten, doperwten en spuitjes gaar zijn schep deze in een kom. Schep alles door elkaar en voeg de pesto-olie toe. Serveer het gerecht op een bedje van rucola. Voeg peper en Italiaanse kruidenmix naar smaak en garneer met wat Parmezaanse kaas.

Cookies Contact en afspraak